• 12 maanden Vreugde
  • 52 weken Plezier
  • 365 dagen Succes
  • 8784 uren Liefde & Geluk
Feng Shui 2020 Jaar van de Metaal Rat

Maak van 2020 jouw beste jaar!

En zo kun je alvast beginnen….

1 Start het jaar sterk.

Het jaar van de Rat begint op 25 januari 2020, dus nog voor de LAP CHUN (Chinese lente op 4 februari). Een jaar met Lap Chun suggereert een jaar met veel groei en nieuwe ontwikkelingen, ook brengt zo’n jaar veel kansen voor expansie. Activeer een goede start van het jaar door je huis met voorjaarsbloemen te versieren. Plaats een welvaartboom (vetplantjes zijn uitstekend) in het Oosten om de groei energie te versterken.

Om meer geluk in het nieuwe jaar te ervaren, plaatsen mensen ook een schaal met mandarijnen op tafel. Het woord ‘mandarijn’ klinkt in de Chinese taal namelijk als ‘goud’. De schaal wordt nog met gouden muntjes en snoep versierd. Laat deze schaal 15 dagen staan, net zo lang als de Nieuwjaarsfestiviteiten duren. Heb je vandaag nog geen mandarijnen in huis, maak je er niet te druk over, haal ze gewoon morgen in de winkel en maak je eigen schaal van geluk. Wat ik altijd doe, is het plaatsen van mijn hartenwens tussen de mandarijntjes, in een rode envelop of op een rood papiertje. Echt zo’n persoonlijk accentje.

2 Onderneem veel en start iets nieuws.

De Rat is het eerste teken van de Chinese dierenriem, dit betekent dat in 2020 de nieuwe grote 12-jaarlijkse cyclus van start gaat. Dingen opstarten wordt dus een belangrijk thema in het nieuwe jaar. 2020 zal daarom een goed jaar zijn om nieuwe dingen te ondernemen, nieuwe business opstarten, nieuwe baan, nieuw project, nieuw huis, etc. Rat is de ondernemer van de Chinese dierenriem, hij ziet overal een handeltje in. De Rat-jaar energie zal dus ook elke poging tot actie voor je belonen.

2020 biedt ons ook kansen om nieuwe welvaart te creëren. Voornamelijk de jonge generatie (onze kinderen) komt met veel creatieve ideeën die sterk welvaartpotentieel hebben. Het is dus verstandig om in 2020….

Lees verder >>

Meer weten?

Wil je meer geheimen van 2020 ontdekken en leren hoe je het maximale voordeel uit Feng Shui inrichting voor jezelf, jouw familie of bedrijf kunt halen? Zoek dan contact met Feng Shui Master Wena Brussaard of volg een opleiding aan de Feng Shui Design Academy.