2023 – JAAR VAN HET WATER KONIJN

Het jaar 2023 is volgens de Chinese astrologie een jaar van het WATER KONIJN (Gui Mao). Dit nieuwe maanjaar begint op 22 januari 2023 (vroeg!) en eindigt op 9 februari 2024. Ontdek wat het jaar van het WATER KONIJN jou brengt op het gebied van liefde, geluk, relaties, financiën, geld, carrière en gezondheid.

Het Chinees Nieuwjaar is meer dan alleen een jaarwisseling. Het nieuwe jaar brengt nieuwe energie, nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen. In het ene jaar kan je namelijk succesvoller zijn dan in het andere en soms merk je dat je gezondheid of je relatie beter is dan in het andere jaar. Alles hangt in grote mate af van de jaarlijkse elementen.

Het komend jaar wordt beheerst door het KONIJN, een intellectueel, artistiek, stil, elegant, bekwaam, vriendelijk, geduldig en zeer verantwoordelijk wezen, die zachtaardig is en houdt van een rustig en vredig leven. Dit is dan even iets anders dan de opportunistische en gevaarlijke Tijger die we in 2022 hebben gehad.

Hoewel dit Konijn een stuk minder fel is dan de Tijger van vorig jaar, is het zeer onwaarschijnlijk dat het de volgzame, gedomesticeerde soort is. Het Konijn van 2023 is een dier van de diplomatie maar ook een dier van de vlucht.

Het WATER element maakt het Konijn in staat om zich gemakkelijk aan verschillende omstandigheden aan te passen, maar de zwakke mentaliteit en principes kunnen zich manifesteren in het nieuwe jaar als plotselinge veranderingen, plotselinge ups en downs, financiële aardbevingen en sociale onrust.

Maar het goede nieuws is, dat…

2023 een jaar vol RIJKDOM, nieuwe KANSEN en sterk GROEI GELUK is!

BEKIJK DE VIDEO REGISTRATIE via online workshop – Feng Shui voor 2023 om dit allemaal te leren! Hierin leggen we je stap voor stap uit hoe je met simpele middelen de Feng Shui van je huis of werkruimte in 2023 kunt verbeteren. Dit wordt alweer de 9e editie van deze workshop en ook dit jaar is deze weer druk bezocht.

Wist je dat de energie van je huis elk jaar verandert door de ‘sterren’ die je huis binnenkomen?

Binnen Feng Shui worden ze ook wel Flying Stars genoemd. Ze kunnen zowel de positieve als negatieve energie met zich meedragen.

Jouw Chinese sterrenbeeld / dierenteken speelt ook een belangrijke rol in de uitkomst van jouw jaar.

Laat je niet meer verrassen met narigheid en uitdagingen. Bereid je voor door te leren hoe de sterren jou, jouw huis of business gaan beïnvloeden in 2023. Ontdek wat je te wachten staat en wat je het beste kunt doen om in het nieuwe jaar succesvol en helemaal ‘in je element’ te blijven.

Het is echt van groot belang om de Feng Shui van jouw werkruimte en huis te updaten! Zeker omdat dit er voor zorgt dat de tijdsdimensie sterk in jouw voordeel werkt.

Pluk de beloningen, elimineer moeilijkheden.

Het jaar van het KONIJN is een tijd om vrede en rust te creëren na de chaos van het vorige Tijger-jaar. Het vriendelijke en begripvolle Konijn is een alchemist én genezer. Dit is het jaar voor genezing en om het evenwicht te bewaren, een jaar om goed te eten en gezond te blijven. De geneeskunst is één vorm van kunst, en het Konijn is een van de grootste kunstenaars in de Chinese dierenriem. 2023 is het jaar om eindelijk je kunst(werk) te sterten, zoals aan je boek te beginnen, een website maken, leren koken of iets anders creatiefs te ondernemen.

Het KONIJN behoort tot het YIN HOUT element en symboliseert bomen en planten in hun voorjaarsbloei.

Het Konijn vertegenwoordigt ook de jeugd en activiteiten en zo zal 2023 een heel energiek jaar kunnen worden met nieuwe bewegingen van de jongeren en meer jonge mensen die veranderingen en hervormingen in de politiek en maatschappelijke instellingen eisen. Als je naar de gebeurtenissen in England kijkt, waar jonge klimaatactivisten een schilderij van Van Gogh uit protest met rode soep besmeurden, dan is het meteen duidelijk waar het vandaan komt.

Dus geniet van het Konijnenjaar als een kans voor genezing, ontspanning, verjonging, plezier, familiebijeenkomsten, entertainment en comfortabel reizen. Verwacht pogingen tot politieke compromissen en diplomatieke vredesonderhandelingen op globaal niveau.

L I E F D E,  G E Z O N D H E I D,  G E L D,  C A R R I È R E.

Het Zodiac teken dat compatibel is met KONIJN in 2023 is SCHAAP/GEIT, HOND en VARKEN, terwijl de HAAN in direct conflict met het Konijn is en dat kan dit jaar als niet echt plezierig worden ervaren.

Voor alle Hanen heeft Wena extra veel tips om het jaar voor hen te laten werken. Hoe ze Feng Shui in hun voordeel kunnen gebruiken, hoe obstakels te overwinnen en triomfantelijk naar voren te treden. (Alle Hanen kunnen Feng Shui gebruiken om de obstakels van 2023 te overwinnen en triomfantelijk naar voren te treden).

Enkele voorbeelden van beroemde mensen die in het jaar van de HAAN geboren zijn en in direct conflict met het KONIJN in 2023 zijn: Yoko Ono, Gloria Estefan, Jennifer Aniston, Melanie Griffith, Donny Osmond, Joan Collins, Steffi Graf, Larry King, Prince Philip, Neil Young, Osama Bin Laden, Paris Hilton, Justin Timberlake, Roman Polanski.

En er is ook nog een groep mensen die op een dag van de HAAN geboren zijn: Carla Bruni, Jodie Foster, Brooke Shields en Justin Timberlake. Ook deze groep kan dit jaar conflicten met name in relaties verwachten. We houden de pers in de gaten dit jaar of deze namen de revue zullen passeren.

Het KONIJN in de Chinese astrologie is ook een “Peach Blossom” of “Bloem van Romantiek” teken. Liefde is dus zeker ‘in the air’ in 2023.

Dit in combinatie met het feit dat in het midden van de jaarlijkse Lo Shu grafiek de zeer gunstige ster 4 (Liefde & Educatie) staat, klinkt zeer veelbelovend. Je kunt dit jaar veel in het liefdesleven verwachten. Het is een goed jaar voor romantiek, geluk, schoonheid en alle glamour & entertainment branches.